TIEDOTTEET

TIEDOTE 25.8.2020

 

Trombin hallitus kokousti eilen 24.8.2020 useamman tunnin pohtien syksyn toimintaa ja tulevia tapahtumia. 

 

Nopeasti heikentyneen koronatilanteen vuoksi hallitus on tehnyt vaikean päätöksen olla järjestämättä M-juna Approa syksyllä 2020. Päätöksen syynä on tämän hetkisen tilanteen vuoksi noussut huoli sekä tapahtumaan osallistuvien että muiden kansalaisten turvallisuudesta. Tapahtumassa suuret opiskelijamassat liikkuvat junalla edestakaisin useamman tunnin ajan, emmekä voi juurikaan kontrolloida tai ehkäistä tästä syntyvää riskiä. Päätös on harmittava, mutta koemme sen olevan tämän hetkisen tiedon mukaan paras ratkaisu koronan leviämisen ehkäisemiseksi.

 

Muista tulevista tapahtumista ilmoitamme tapahtumakohtaisesti, mikäli tilanne sen vaatii. 

 

Kiitos ymmärryksestänne ja tervetuloa muihin tuleviin tapahtumiin.

 

Trombin hallitus

TIEDOTE 16.8.2020 

 

Paluu opiskeluarkeen 

 

Kesä lähenee loppuaan, mikä tarkoittaa myös sitä, että opiskelut jatkuvat suurimmalla osalla jäsenistämme. Tähän tiedotteeseen on kerätty ajankohtaisia asioita liittyen opetukseen, kampuksella oloon sekä Trombin toimintaan.


 

Opetus

 

Koska pandemiatilanne on vielä käynnissä, syksyn opinnoissa tullaan hyödyntämään normaalia enemmän etä- ja verkko-opiskelua. Metropoliassa lähiopetusta järjestetään silloin, kun se on tarkoituksenmukaista. Lähiopetuksen ja etäopetuksen määrä on kuitenkin opintojaksokohtaista ja opettajat tiedottavatkin opiskelijoitaan OMA:n kautta kyseisen opintojakson suoritustavoista.

 

Ensimmäisen vuoden opiskelijoilla opiskelut alkavat orientoinneilla (vko 34), jonka jälkeen ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat lähiopetuksessa, jotta mahdollistetaan opiskelijoiden ryhmäytyminen ja sitoutuminen korkeakouluyhteisöön. EBA- ja IBL-tutkintojen orientoinnit ja koulujen aloitus tapahtuvat etänä.

 

Toisen ja kolmannen vuoden päiväopiskelijoilla opiskelut alkavat etänä viikolla 35, jonka jälkeen on mahdollisesti lähiopetusta, mikäli tämä on kyseisellä opintojaksolla tarkoituksenmukaista. Monimuodon opiskelijoilla toteutustapa riippuu kyseisestä opintojaksosta. Muista siis seurata tiedotusta OMA:ssa!

 

Metropolia ei kuitenkaan suosittele lähiopetukseen osallistumista niille, jotka kuuluvat riskiryhmään. Mikäli siis kuulut riskiryhmään, ota välittömästi yhteyttä tutkintovastaavaasi! 


 

Kampuksella toimiminen

 

Lähiopetuksessa ja kampuksella ollessa on erittäin tärkeää noudattaa THL:n ja Metropolian antamia toimintaohjeita koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Jokaisen vastuulla on noudattaa näitä ohjeita.

 

Lue Metropolian päivittyvät koronatiedot täältä.

Lue THL koronatiedot täältä.

 

Lyhyesti tärkeimpiä toimintaohjeita:

  • Älä tule kampukselle kipeänä tai oireisena!

  • Pidä huolta käsihygieniasta eli pese käsiäsi riittävän usein tai käytä tarvittaessa käsihuuhdetta. Kampuksella on joitain käsihuuhteita, mutta kannattaa mahdollisuuksien mukaan kantaa mukana omaa.

  • Pidä 1–2 metrin turvaväli muihin opiskelijoihin ja henkilökuntaan

  • Huolehdi yskimis- ja aivastamishygieniasta

  • Käytä kasvomaskia tarvittaessa


 

Vaikutukset Trombi ry:n toimintaan

 

Trombi pyrkii syksyllä järjestämään toimintansa, kuten erilaiset tapahtumat, normaalisti. Yhdistys kuitenkin seuraa pandemiatilannetta aktiivisesti, minkä lisäksi Trombi seuraa myös sekä Metropolian että Suomen hallituksen ja THL:n suosituksia ja linjauksia, joiden mukaan tehdään tarpeen vaatiessa muutoksia. 

 

Syy, miksi Trombi pyrkii järjestämään esimerkiksi tapahtumansa normaalisti tilanteesta huolimatta, on opiskelijoiden hyvinvoinnin parantaminen, mikä on koko yhdistyksen ydintehtävä. Trombi kokee tapahtumiensa ja muun toimintansa olevan tärkeä elementti opiskelijoiden ryhmäytymisen, verkostoitumisen ja hyvinvoinnin rakentamisessa. Trombi toimii kuitenkin sekä Metropolian että viranomaisten suositusten mukaisesti, jotta toiminta on turvallista.

 

Trombi pyrkii saamaan tapahtumistaan mahdollisimman turvallisia esimerkiksi turvavälien, käsihuuhteiden ja kasvomaskien käyttämisen avulla. Jokaisen vastuulla on kuitenkin huolehtia riittävästä käsi-, yskimis- ja aivastamishygieniasta sekä siitä, ettei kukaan tule sairaana tai oireisena paikalle. Tapahtumien turvallisuus pystytään maksimoimaan niin yhdistyksen kuin jäsenienkin yhteistyöllä.

 

Yksi Trombin tärkeimmistä toiminta-alueista on edunvalvonta, joka korostuu poikkeuksellisissa tilanteissa. Mikäli siis koet syksyn aikana mitään sellaista, johon haluaisit tukea tai apua, älä epäröi ottaa yhteyttä Trombin hallitukseen. 

 

Edunvalvontaan liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä edunvalvonta@trombiry.fi. Koko hallituksen saat kiinni hallitus@trombiry.fi. Eikä kannata ottaa paineita, meneekö kysymys tai asia juuri oikeaan sähköpostiin, sillä se välitetään tarvittaessa eteenpäin oikealle henkilölle.


 

Turvallista loppukesää ja syksyn alkua kaikille!

 

Trombin hallitus

TIEDOTE 12.5.2020

Disney-sitsien ajankohta muuttuu

Maaliskuussa tiedotimme, että kevään Disney-sitsit siirrettiin syksylle (11.9.2020). Kuitenkin odottamattomien muutosten johdosta olemme päättäneet järjestää sitsit viikkoa myöhemmin perjantaina 18.9.2020. Uusi ja lopullinen sitsien päivämäärä on siis 18.9.2020. Paikka ja aika pysyvät samana.

Mikäli uusi päivä ei sovi ja haluat palauttaa lippusi tai sinulla on muuta kysyttävää aiheesta, ole yhteydessä 31.5.2020 mennessä sähköpostitse hallitus@trombiry.fi, jotta voimme palauttaa rahasi sinulle takaisin. Pyydämme kärsivällisyyttä palautuksissa, sillä Kide.App on ymmärrettävästi ruuhkautunut.

Kiitos ymmärryksestä muutosten suhteen. 

Sääntömääräinen kevätkokous

Trombi ry:n olisi määrä pitää sääntömääräinen kevätkokous 2020 keväällä, mutta eduskunta on hyväksynyt poikkeuslain, jonka mukaan yhdistyksien kokouksia voidaan myöhästyttää 30.9.2020 asti. 

Trombi ry:n sääntömääräinen kevätkokous siirretään syksylle 2020. Paikka ja ajankohta ilmoitetaan lähempänä ajankohtaa, mutta kuitenkin viimeistään 14 vuorokautta ennen kokousta. 

 

 

TIEDOTE 31.3.2020

 

Metropolia on ilmoittanut pitävänsä kampukset suljettuina ainakin 13.5.2020 asti hallituksen 30.3.2020 antamien ohjeiden mukaisesti.

TIEDOTE 18.3.2020

 

Koronavirusepidemian aiheuttamat vaikutukset Tradenomiopiskelijat Metropolian Bisnes Intellektuaalit Trombi ry:n toimintaan

 

Suomessa vallitsee COVID-19 -tartuntatautiepidemia, jonka johdosta Suomen valtioneuvosto on tehnyt tarvittavia rajoittavia toimenpiteitä epidemian hillitsemiseksi sekä tartuntojen huipun siirtämiseksi ja madaltamiseksi. Maanantaina 16.3.2020 Suomen hallitus kielsi yli kymmenen henkilön julkiset kokoontumiset ja pyysi kansalaisia välttämään tarpeetonta yleisillä alueilla oleskelua. Nämä linjaukset ovat voimassa ainakin 13.4.2020 asti.

 

Metropolia siirtyy mahdollisuuksien mukaan etäopetukseen keskiviikosta 18.3.2020 alkaen. Tämä muutos on alustavasti voimassa 2020 kevätlukukauden loppuun. Etäopetukseen liittyvissä asioissa ohjeistukset löytyvät ensisijaisesti Omasta ja epäselvyyksissä voit olla yhteydessä opettajaasi, tutkintovastaavaan tai METKAan. Lisäksi Metropolia sulkee kampuksensa 18.3.–13.4.2020. 

 

Trombi ry tulee seuraamaan ja huomioimaan toiminnassaan tarkasti Suomen valtioneuvoston ja Metropolian linjauksia sekä toimimaan niiden mukaisesti. Edellä mainittujen lisäksi tulemme toimimaan tarkasti myös kattojärjestömme Tradenomiopiskelijoiden linjausten mukaisesti. Koska Metropolia sulkee ovensa 13.4.2020 asti, on tilanteella suuria vaikutuksia toimintaamme.

 

Trombin hallitus piti maanantaina 16.3.2020 kriisikokouksen, jossa päätimme kevään osalta rajoittaa toimintaamme merkittävästi. Päätöksen perusteissa korostuu vastuullisuus ja huoli jäsenistöstämme ja heidän läheisistään. 


 

Kevään 2020 tapahtumat

 

Trombi ry noudattaa edellä mainittuja linjauksia, millä on vaikutuksia kevään tapahtumiin. Haluamme toimia vastuullisesti niin, että tapahtumiimme osallistuminen on turvallista ja että kaikki - myös riskiryhmiin kuuluvat - voivat osallistua tapahtumiimme tasapuolisesti omaa terveyttään riskeeraamatta. 

 

Tämän vuoksi kevään loput liikuntavuorot, 25.3. perinteinen Kevätgrilli ja 6.4. Excursio yhteistyökumppanimme Eilakaislan pääkonttorille ovat peruttu. Näiden lisäksi 27.3. Disney-sitsit siirretään syksylle. Uusi tapahtumapäivämäärä on 11.9.2020 ja tapahtumapaikka pysyy samana. Mikäli uusi päivä ei sovi ja haluat palauttaa lippusi, ole yhteydessä 31.5.2020 mennessä sähköpostitse ​hallitus@trombiry.fi​, jotta voimme palauttaa rahasi sinulle takaisin. Pyydämme kärsivällisyyttä palautuksissa, sillä Kide.App on ymmärrettävästi tällä hetkellä todella ruuhkaantunut.

 

Suomen hallitus on suositellut yli 500 henkilön tapahtumien perumisen toukokuun loppuun saakka. Trombi on perinteisesti osallistunut METKAn Wiikon Wappuun olemalla mukana Kalliolympicseissa ja näiden jatkoilla sekä ständeilemällä vappuaattona ja vappupäivänä. Tänä vuonna Trombin hallitus päätti kuitenkin jättää osallistumatta vappuun, sillä perinteisiä tapahtumia ei voi hallitusten linjausten takia järjestää. 

 

Trombin vuosijuhlat oli tarkoitus järjestää lauantaina 23.5.2020. Tapahtumaan on kuitenkin vielä niin pitkä aika, että tilanne voi muuttua suuntaan jos toiseenkin. Emme siis vielä peru tai siirrä vuosijuhlia, mutta seuraamme tilannetta jatkuvasti ja ilmoitamme heti, jos teemme päätöksiä asian suhteen. 


 

Muu toiminta kevään aikana

 

Trombi ry:n on järjestettävä sääntömääräinen kevätkokous toukokuun loppuun mennessä. Pyrimme siihen, että saisimme kokouksen järjestettyä normaalin aikataulun mukaan. Seuraamme muuttuvaa tilannetta kuitenkin jatkuvasti ja ilmoitamme, mikäli kokouksen järjestelyjä tullaan muuttamaan. Kevätkokouksesta ja sen ajankohdasta tulee lisätietoja myöhemmin.

 

Metropolian ovet ovat kiinni 18.3.-13.4.2020, joten tänä aikana ei ole pääsyä myöskään toimistollemme. Epidemiatilanteen aikana pyrimme välttämään toimiston käyttöä muissa kuin aivan välttämättömissä tilanteissa. Mikäli sinulla on välttämätön tarve käydä toimistollamme, ole yhteydessä sähköpostitse hallitus@trombiry.fi

 

Vaikka toimintamme rajoittuukin monilta osin tilanteen johdosta, pyrimme silti edistämään jäsenistömme etuja niin hyvin kuin kykenemme. Emme pysty olemaan fyysisesti läsnä esimerkiksi tapahtumien ja ständeilyn muodossa, joten pyrimme panostamaan erityisesti viestintään esimerkiksi erilaisilla piristyspostauksilla ja tehokkaalla tiedotuksella. Hallituksemme toimii aktiivisena tilanteesta huolimatta ja ajaa jäsenistön etuja, joten mikäli sinulle aiheutuu esimerkiksi edunvalvonnallisia haasteita etäopetukseen siirtymisestä, voit olla meihin yhteydessä ja pyrimme ratkaisemaan tilanteen parhaalla mahdollisella tavalla.

 

Mikäli sinulle nousee mitään kysymyksiä aiheeseen tai toimintaamme liittyen, voit olla hallitukseen yhteydessä joko sähköpostitse hallitus@trombiry.fi tai sosiaalisen median kautta. Pyrimme vastaamaan parhaan tietomme mukaan tai ohjaamaan eteenpäin. Kuten presidenttimmekin sanoi, selviämme tästä pysymällä henkisesti yhdessä, vaikka joudummekin fyysisesti ottamaan etäisyyttä.

 

Kiitämme koko hallituksen voimin jokaista tapahtumistamme ja toiminnastamme kiinnostunutta sekä toivomme teille kaikille voimia ja jaksamista tähän poikkeustilaan.

 

Ystävällisin terveisin,

Trombi ry:n hallitus

Tradenomiopiskelijat Metropolian Bisnes

Intellektuaalit Trombi ry

 

Metropolia Myyrmäen kampus

Työhuone A128

Leiritie 1,

01600 Vantaa

hallitus@trombiry.fi

Y-tunnus: 2565575-9

  • fb
  • ig
  • linkedin

©Trombi ry 2020